Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino


Kot vse v svetu Prisotnosti se tudi spremljajoči simbol ustvari spontano iz polja neskončnih potencialov. Šele po izrisu se poglobim v to, da predstavlja tri vibracijske vrtince (vortekse) življenja, šest stičišč in zanimivo razmerje med števili 3-6-9. Ob tem pa neskončnost, od koder se vse začne. O moči omenjenih števil govori že Nikola Tesla, ki jih povezuje s ključem do vesolja.

»Omne trium perfectum« ali vse, kar pride v troje, je popolno in vsak niz s po tremi sestavinami je popoln. Ali na primer trije elementi vesolja ‒ temna energija, temna snov in vidna snov ‒ izstrelijo v obstajanje drugo pomembno trojico: prostor, čas in materijo. Naprej se nato prostor deli v 3 dimenzije, čas v 3 faze in materija v 3 stanja.
Pomembna je trojica: rojstvo, življenje in smrt. In vse to je le vrh ledene gore. Freud omenja 3 dele psihe: id, ego in superego, Biblija tri patriarhe: Abrahama, Izaka in Jakoba. Stara Grčija je rodila tri velike filozofe: Sokrata, Platona in Aristotela.

Starodavni pomen tretjega očesa ali epifize ima v ezoteričnih znanjih izjemno pomembno vlogo, saj omogoča komunikacijo duha in telesa kot harmonizacijo in homeostazo v vseh celicah človekovega telesa. Iz Daljnega vzhoda prihajajo 3 učenja kitajske filozofije: konfucijanstvo, taoizem in budizem. Iz Bližnjega vzhoda izvirajo 3 abrahamske religije: judaizem, krščanstvo in islam.

Trije modri možje prinesejo tri darila ob rojstvu Jezusa v Betlehemu. Število 3 se v bibličnih zapisih ponovi še večkrat: 33 let Jezusa, na tretji dan vstajenje, sveta trojica. V hinduistični triadi je Bog-Brahma stvarnik vesolja.

Vsekakor me izris simbola vabi k nadaljnji kontemplaciji o tem, kaj vse prinaša s svojo globoko harmonično noto.

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke