Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino


Odziv na knjigo   

FEBRUAR, 10 NAJbolje prodanih knjig v knjigarnah Mladinske knjige:
4. MESTO RANLJIVAhttp://www.mladinska.com/knjige/knjizne_lestvice?cbm=2&cby=2017

KER GRE ZA SAMOZALOŽNIŠKI PROJEKT, JE TO IZJEMEN USPEH, KI KAŽE NA TO, DA STE KNJIGI NA STEŽAJ ODPRLI SVOJE SRCE. ZELO ZELO HVALEŽNA IN MOTIVIRANA NA POTI NAPREJ. 


                                   
                   Najbolj brane knjige v Sloveniji ob svetovnem dnevu knjige

        http://siol.net/trendi/kultura/to-so-najbolj-iskane-knjige-v-sloveniji-439845


Le v enem letu po izdaji doseže knjižni prvenec Ranljiva kar 2600  knjižničnih izposoj ter sodi v letu 2017 med najbolj iskane knjige na medknjižničnem portalu www.dobreknjige.si.

Ranljiva je knjiga, ki nam ženskam daje nove uvide v to, da če smo ranljive, občutljive, to ne pomeni, da smo šibke. Ranljivost je odločitev. Je priložnost, da pridemo v stik s sabo in s tem do drugih. Ko se namerimo odkriti svojo ranljivost, pa to pogosto pomeni smrt za obstoječa pravila. In tudi smrt za mnoge obstoječe prijatelje. Tiste, ki te nočejo videti v vlogi ranljivega, ker se s tem omaje njihova gotovost. Tjaši - Sarabraj se zaveda, da s tem, ko pokaže svojo ranljivost, v resnici kaže na ranljivost vseh nas. In vse več ljudi prepoznava, da prav pristni stik z bolečino, priznanje ranljivosti, daje moč. Ker je ranljiv človek tedaj v stiku z virom neskončne moči srca. To pa je tisto, kar današnji človek išče.

Ko berem Tjašijino-Sarabrajino knjigo, se spomnim knjige Divja ameriške avtorice Cheryl Strayed. Tako Tjaši kot Cheryl sta najprej morali izgubiti svojo družino, da sta lahko naposled našli sebe. V trenutku nemoči sta odšli na pot. Cheryl na pacifiško gorsko pešpot, naša slovenska Tjaši pa na romarsko Jakobovo pot. In obe sta odšli sami. Tjaši piše, da zato, da je tudi fizično »doživela svojo individualnost, ki je prej, vpeta v družinske odnose, nisem čutila«. Odšli sta na pot, kjer ni bilo nobenega urnika, položnic, brnenja telefonov, hitenja, v upanju, da bi ujeli. Kaj že? Sami sebe ... Obe sta srečevali iskalce življenja in v naključnih srečanjih, ki to niso, našli pravšnje odgovore. Obe neizkušeni pohodnici, z velikim nahrbtnikom in gojzarji, ki so pustili žulje. Američanka je v sebi prepoznala svojo Divjost, naša Slovenka Ranljivost. Obe sta napisali knjigo, po kateri bralca razganja od želje, da bi tudi sebe postavil na preizkušnjo. Da bi se v polnosti začutil, še preden kdo od bližjih umre ali se upre telo s kako neozdravljivo boleznijo.
 
Urška Krišelj Grubar, novinarka ter pisateljica
 
Znamenito pot je prehodilo že na milijone romarjev in njihove zgodbe so vedno zanimive. Prebral sem res ogromno literature na to temo, pa vseeno z velikim veseljem pričakoval Tjašijino knjigo. Takoj sem popolnoma padel v vsebino in se popolnoma vživel. Skupaj hodiva ter se smejeva in jočeva – pleševa po dežju Leona in zdraviva žulje –, skupaj prispeva na trg Obradorio in skupaj se javiva domov svojim najdražjim. Ko pa berem in srkam modrosti dalje, se zavem, da je njena knjiga nekaj več. Vrstni red krajev in dogodkov ni pomemben, zato sem se znova in znova vračal – ponovno bral in razumel drugače. Kaj mi hoče povedati – kam me vodi? Spomini na otroštvo in najstniška leta so oživeli. Spomini na sorodnike in prijatelje so zelo prisotni in spomnim se, kako sem hodil in se pogovarjal z njimi, sam s sabo in z orli ter rastlinami. Tjaši, hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način in priznam, da sem svetlobno leto za tabo. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo … Neverjetno lepo in preprosto, samo tega se (še) ne zavedam. Neizkušen bralec lahko pomisli, da je knjiga čudna, jaz pa vam povem, da ni čudna, ampak je čudežna in čudovita. Odpira nam vrata, ki so bila vedno tu, samo mi jih nismo videli ali pa jih nismo želeli videti. Vse dobro knjigi na pot … Buen Camino, RANLJIVA …
 

 »Svet se mi je obrnil na glavo, od znotraj se je popolnoma osvetlil, zdaj bom moral vse spremeniti in življenje postaviti na druge temelje.« Jean-Marc Potdevin
 

Ivan Gričnik, Avtor Knjige Moj Camino
 

»Hvala, da si napisala Ranljivo in bila v njej tako zelo iskrena. Zaradi nje bo marsikdo lažje predelal svoje bolečine, lažje zaupal sebi in sledil svoji poti, ne glede na to, kako "nora" se bo zdela. Ob branju sem s tabo doživela tvoj notranji Camino, podoživela svojega in ugotavljala, da gremo na poti do sebe vsi skozi podobne notranje pokrajine, samo zunanji scenariji potovanja so drugačni. Super knjiga je!«

Urška Henigman, Povezovalka svetov  - Ekvilibrium


Knjiga me je opomnila, da je življenje ena čista ljubezen. In mi pokazala, kako pomembno je ostati zbrana, prisotna in pomirjena tudi, kadar me prežema bolečina. Med branjem sem se srečala z idejami, ki vrejo v meni in jih skušam zlivati v življenje. Kot je: ''Največ, kar lahko človeku sploh uspe je to, da je ne glede na zunanje okoliščine poosebljena ljubezen, sočutje, moč in milina.''
V moje srce je Ranljiva prinesla svež veter ljubeznivosti, pristne naklonjenosti do sočloveka, odnesla pa je bremena preteklosti in tujih, negativnih energij, ki me navdajajo z občutki krivde in sramu. V presunljivi, pretresljivi, dotakljivi zgodbi sem nepričakovano uzrla sebe, saj sem med branjem, ki so ga prekinjale solze, potovala iz sebe vase. Knjigo sem odložila pomirjena, saj me je objela misel, da nisem edina, ki jo je predhodno pretirana skrb za druge skorajda ohromila in zadušila, in vedno znova sprožala v meni potrebo po tem, da ugajam. In da nisem edina, ki je namesto trpljenja izbrala življenje. In si sedaj srčno želi živeti, in ne zgolj preživeti.


Ranljiva ni le zgodba o potovanju po poteh Camina, ampak je potovanje po kotičkih duše, mimo omejenega uma in ega, do pogumnega, čistega, z ljubeznijo prepojenega srca. Je potovanje od ''delovati'' do ''biti''. Od gosenice do prečudovitega metulja.

Hvala za to čarobno knjigo.

Danaja Lorenčič, novinarka in avtorica knjige "Ana v meni  - moje življenje z anoreksijo"

Draga svetla in pogumna Tjaši, berem tvojo knjigo in se mi dogaja ter vem, da jo bom prebrala večkrat. Sem v obdobju, ko delam velike spremembe in skačem povsem v neznano brez padala, ker je to edina prava stvar, ki jo lahko naredim, ker enostavno ne morem drugače, tako močan klic sem začutila. Prvič po dolgih letih. Po 13 letih se podajam v neznano, s koncem leta zaključujem svojo poslovno pot, ker enostavno nisem mogla več funkcionirati v sistemu, ki je ubijal mojo dušo, mene in moje ljube. Ne vem še, kaj me čaka, veliko se mi dogaja, ampak izbrala sem drugačno življenje. In tvoja knjiga mi je opora, navdih, upanje...in se opazujem, kako se na določenih odsekih prepustim, zjočem, očistim in kako se v določene globine še ne upam spustiti. Pa se še bom, ko bo prišel čas. Hvala za tvojo svetlobo, tvojo pretočnost in tvojo energijo. Enostavno hvala, ker si LUČ in LJUBEZEN !!!! In hvala, ker si mi pomagala, da sem izbrala SEBE, čeprav se v tem trenutku verjetno še ne zavedam v polnosti, kaj vse bo to prineslo s sabo....se pa veselim!!!

 

Tina A.

Knjiga Ranljiva je čudovita osebna izpoved, v kateri se avtorica Sarabraj Tjaši razgali do konca v vsej svoji ranljivosti. Čeprav je izkušnja Camina že za njo, to ni dnevnik, saj pripoved v enakomernem ritmu sledi njenemu notranjemu dogajanju. Nikoli ni dolgočasna, nikoli ne pridiga, ves čas ostaja znotraj sebe in svoje osebne rasti. Navdihujoče. Je obenem zgodba in učbenik, vendar v ravnovesju, zato jo lahko bereš kot eno ali kot drugo, predvsem pa je ni treba odlagati, kot odlagaš učbenik. Kajti berljiva je in zanimiva, napisana z lahkoto, misel in beseda tečeta brez zatikanja. Glavno pohvalo pa sem prihranila za konec. Jezik, v katerem ali s katerim je napisana je bogat, prepričljiv in lep. Tjaši je mojstrica lepe besede in globokega razmišljanja.

 
Jana Debeljak, voditeljica TV oddaje Zdravje Je!

 

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke