Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino

za časopis Dnevnik ter www.dnevnik.si, Tjaši Artnik Knibbe


Živorad Mihajlović Slavinski
, Vrnitev Enosti

Založba Primus

 Živorad Mihajlović Slavinski, svetovno priznani raziskovalec alternativne psihologije, duhovnosti in ezoterike, v knjigi Vrnitev enosti razlaga resnico, do katere je prišel po več kot petdesetih letih proučevanja in prakticiranja različnih sistemov, metod in tehnik perenialne ali večne filozofije.

V knjigi o enosti predstavi  element, h kateremu vodijo po njegovih ugotovitvah vsi posamezni postopki in to je postopno gibanje od sveta dvojnosti, razdeljenosti ali sveta nasprotij v stanje Enosti, enotnosti in skladnosti.  Bralce, ki si želijo teoretičnega razglabljanja o tematiki razveseli v prvem poglavju, ko pojasni človekovo polarno naravo in notranjo močno težnjo, da to dualnost preseže. Knjiga, ki na eni strani povzame obstoječa dognanja na poti raziskovanja enosti in aplikacije le te v praksi, se v drugem delu prevesi v prid praksi in bralcu  tudi v praktičnem smislu ponudi orodja, ki nam do neke mere omogoči okušanje opisanega.

Za vse iskalce harmonije, ki jo vstop v Enost prinaša, avtor nameni kar nekaj besed delu, ki nas opominja na to, da je svet polarnosti dinamika, ki je na poti v svet zavesti ne moremo kar zaobiti. Kljub vsemu nas potolaži z ugotovitvijo, da se peklenska gugalnica nemirne dvojnosti lahko v določeni točki umiri. Gre za pot, ki preseže prisilne vsiljene vzorce kolektivnega in za trenutek, v katerem se v človeku integrirata tako svetloba kot tema, najgloblje in najvišje, materialno in duhovno, svobodna volja in usoda ter omejitve individualnosti in neskončnosti univerzuma.

 

 

___________________________________________________________
Sinhrousoda
, Deepak Chopra

 

Založba Pivec
Avtor dr. Deepak Chopra, ki ga iskanci notranje resnice poznajo že kar nekaj časa, uvodoma zapiše: "Čudeži se dogajajo vsak dan. Ne samo v oddaljenih vasicah ali na svetih krajih na drugi strani zemeljske oble, temveč tukaj, v naših lastnih življenjih."

In nadaljuje: "Vzniknejo iz svojih skritih virov, obdajo nas s priložnostmi in izginejo. So zvezdni utrinki vsakodnevnega življenja. Ker jih vidimo tako redko, se nam zdi njihov pojav čudežen, v resnici pa švigajo čez nebo ves čas. Le vidimo jih ne – oslepljeni, kot smo, od sonca – in ponoči se pojavijo samo, če v pravem trenutku pogledamo v jasno, temno nebo."


Opomni nas na to, da ko živimo življenje tako, da upoštevamo naključja in njihov pomen, se povezujemo z osnovnim poljem neskončnih možnosti in prav ob tem se začne magija. To stanje poimenuje sinhrousoda, v katerem postane možno izpolnjevanje želja.


Sinhrousoda od nas zahteva, da se priklopimo do točke globoko v nas in iz te perspektive opazujemo čudoviti ples naključij v zunanjem fizičnem svetu. Pot, ki jo osvetli, od bralca zahteva razumevanje temeljne narave stvari. Prepoznavanje vrelca inteligence, ki neprenehoma oblikuje naše vesolje, hkrati pa zahteva tudi odločenost, da bomo sledili natančno določenim priložnostim za spremembe v trenutku, ko se pojavijo. Naključja so tako sporočila o čudežnem potencialu vsakega trenutka, in če razumete sile, ki jih oblikujejo, lahko začnete spreminjati svoje življenje. V  knjigi nam Deepak Chopra razkrije sedem načel sinhrousode in tudi praktično razloži, kako jih uporabljati v vsakdanjem življenju.

 

_____________________________________

Gangaji, Diamant v tvojem žepu


Založba Ganeš
Osnovno sporočilo knjige, da človek na poti do popolnosti ne potrebuje ničesar, bralca za trenutek, dolg trenutek, ustavi v sicer norem tempu iskanja resnice, svetlobe, sreče… Gre za preprost koncept ohranjanja miru in harmonije, ki izhaja iz popolne prisotnosti v trenutku, kjer pa sozvočno obstajajo vsi deli nas. Naj gre za temo ali svetlobo,čustva ali misli, duha ali materijo. Dvojnosti, ki lahko v vsej svoji brezpogojnosti obstajajo le v trenutku in ki jim moramo preprosto pustiti obstajati. Brez gonije pred tem, da bi karokoli preoblikovali, kontrolirali ali si podrejali. Način delovanja, ki se pogosto ujame v zanko kontrole in nadzora nas prepogosto sili v ustvarjanje iluzorne realnosti, ki pa ni v skladu z našimi notranjimi, spontanimi in predvsem danimi modrostimi. Te čakajo na trenutek, ko se umirimo in ustavimo frenetični vlak iskanja rešitve, ki je v resnici ni moč najti, saj leži v nas ves ta čas. Gre za krajšnjico mnogim iskalcem luči in harmonije in tisti, ki zmorejo vsaj za trenutek ustaviti svoj razum in resonanco čustvenega jedra, se lahko v intimnem pogovoru z avtorico srčno nasmehnejo tavajočemu tempu, ki  tako hitro zasvoji. Kolektivna vibracija nemira, ki nas še prepogosto ujame v nori Rock 'n' roll vsakdanjika, kliče po razgrnitvi in le ne očarljivi trenutek miru je tisto kar vsak potrebuje. Slišanje sebe in simfonije svoje duhe je lahko magična izkušnja, ki iz našega telesa sprosti zadnje napetosti in omogoči uvid v svetlobo in temo hkrati. 

 

______________________________________

James Redfield, Dvanajsto spoznanje

Založba PrimusAvtor svetovno uspešne Celestinske prerokbe, po kateri so posneli tudi film, bralce  
tudi v novi knjigi namenjeni popotovanju do 12.spoznanja, ne pusti praznih rok. Zgodba
na zanimiv predvsem pa zelo nazoren način približa teme spoznanj, ki se povsem zlijejo z dinamiko transformacij, ki smo jim v zadnjih letih priča. V knjigi se glavni junaki ujamejo v sočasnost razodetja sporočila dveh strani skrivnostnega starega dokumenta, ki napoveduje veliko sprememb, ki danes zasvoji že mnoge. Eni verjamejo v zlo drugi v dobro, a osnovno sporočilo knjige je zavestno preseganje pasti razuma in ega ter osvetlitev pomena notranje modrosti, ki nas lahko kolektivno zapelje v pravo smer.

Med zakone, ki jim nameni pozornost v času turbolenc, sodi moč resnice, ki zaobide dnevno pozo manipuliranja in nenehnega tkanja mrež neresnice. Gre že za navado, ki mnoge potegne za sabo v krog nepristenga in odtujenega od sebe. Izpostavi tudi zakon vezi, ki nas popelje v dimenzijo popolne povezanosti in naravne težnje k harmoniji. Sledi zakon karme, o katerem napiše:«Vedi da karma nima nič skupnega s povračilom. Je ogledalo tvojega početja.« Zakon služenja bo naletel na prijeten odziv pri tistih, ki se zavedajo kako pomembno je ravnovesje med sprejemanjem in dajanjem in moč pretočnosti, ki ga ta odnos prinese. Zakoni, ki so za dovolj čuječe krajšnjica do zavestnega ustvarjanja,ki peljejo do temeljnih, naravnih zakonov duhovnosti, ki smo jih preprosto pozabili.

__________________________________________________________________________________
Maginja Blinkita, Nova resničnost 2013, Spiritualno Potovanje v ne (po)znanoBogat nabor sporočil, ki jih bralcu v knjigi izčrpno posreduje Maginja Blinkita, posežejo na mnoga različna področja sodobne-starodavne duhovnosti. Za neveščega bralca se sprva zdi niz informacij morda širok in uvodoma morda težje sledi povezavi, ki pa se iskalcu svetlobe kmalu prikaže v popolni sliki ali puzzlu mreže življenja, ki smo mu priča danes. Avtorica in njeni vodniki tako pripravijo berljivo, jedrnato in zelo zanimivo potovanje v svetove svetlobe, enosti, sočutja, zlitja polarnosti…Ob tem pa ostaja prizemljena in konkretna ter ponudi tudi bogat nabor tehnik za tiste, ki potrebujejo orodja na poti v svoje/naše notranje svetove. "Če se lahko spomniš, da si kreator ali umetnik in ravno tako kreacija ali umetnost, in da vse, kar potrebuješ, že imaš potem se boš spomnil, da si seme čudeža in da si že čudež sam. Če narediš majhen premik v sebi, si naredil veliko spremembo za svet!" skozi ključno sporočilo k notranjemu preporodu vabi avtorica, ki tudi sama okusi moč preobrazbe in neskončno moč, ki vzklije iz semena sebe.
__________________________________________________________________________________
 
Alkimija srca, kako dajati in sprejemati več ljubezni,Elizabeth Clare Prophet in Patricia R. Spadaro

Založba Cangura.comAvtorici v knjigi gradita zgodbo o pomenu srca in ljubezni kot tisti, ki poganja harmonijo življenja in mu daje smisel. Mnoge težave, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju, so tako ali drugače povezane s prirojeno potrebo po tem, da dajemo in sprejemamo ljubezen in z blokadami, ki pri tem naravnem procesu nastajajo. Knjiga tako povzame ključne korake srčne alkimije in ponudi na koncu vsakega poglavja nasvete kako se navibrirati na srce.

Posebna pozornost gre tudi ovinkom, ki jih mnogi na poti do svojega srca radi ubiramo, v strahu pred ranljivostjo ali v strahu pred vnovično zavrnitvijo. Prav osvetlitev teh stran pota se zdi pri osebni duhovni rasti pomemben korak, ki z ozaveščanjem pomaga do razumevanja kako pomembno je delovanje iz srca. Polje, ki ni zakrčeno, ki daje brez pričakovanja in ki preprosto lahkotno teče. Prav pozicija biti v srcu nato odzvanja svojo prijetno vibracijo in tudi v okolju povzroči spremembo, ki nato po zakonu energijske soodvisnosti sproži proces zdravljenja tako nas kot okolja, v katerem se gibljemo. Biti svetloba in ljubezen sta predpogoj za vsakršno prejemanje. Zakrčenost, bolečina, prizadetost ali pričakovanja, da nas bodo opazili pa le mejniki do točke, ko se obrnemo vase in spregledamo, da če si želimo ljubezni jo moramo najprej dati.
__________________________________________________________________________________

Diana Cooper, Svetloba angelov

www.cangura.comV prenovljeni različici knjige na temo angelske energije nam avtorica Diane Cooper približa svetlobna bitja, ki nas po njenih besedah nenehno obkrožajo, so v stalni pripravljenosti na naš klic in se takoj odzovejo na prošnjo, če si le zanjo vzamemo čas. V knjigi zaobjame tudi temo svobodne volje, ki je lastna ljudem in jo še prepogosto pozabljamo uporabljati. Pričevanje tistih, ki se s to obliko energije na svoji osebni poti srečajo je sestavni del knjige, ki tako na praktičen način poskuša ubesediti izkušnjo, ki temelji predvsem na čutnem in senzornem dojemanju.

Avtorica v drugem delu knjige natančno opiše tudi različne vrste angelov, njihova poimenovanja in v kakšnem primeru nam lahko pomagajo na poti. Posebno pozornost nameni tudi »padlim angelom«, ki pri mnogih vzbujajo veliko zanimanje in njihovo vlogo s pravo mero pragmatizma dedramatizira." Ko se nas dotaknejo s svojo neizmerno energijo, so ta občutja izjemna in težko opisljiva. In takrat začutiš neskončno željo, da bi vso to ljubezen in veselje delil naprej" zapiše avtorica, ki vsebino knjige obogati s številnimi doživetji posameznikov in konkretnimi meditativnimi vajami za srečanje s to vrsto energijske esence.

__________________________________________________________________________________

Chris Prentiss, Bodi, kar hočeš &Vzemi, kar hočeš

www.cangura.comAvtor uspešnic »Zen in umetnost doživljanja sreče« in » 81 svetovnih skrivnosti« tokrat bralce preseneti s knjigo – priročnikom, ki cilja neposredno na spremembo mišljenja bralca. Gradivo je zasnovano tako, da zadovolji širok spekter bralcev, tako tiste, ki želijo zajadrati globlje v svojo bit kot tiste, ki morda o zavesti še ne vedo veliko. Izkušnje za opazovanje in delo z različnimi profili posameznikov si avtor med drugim nabere na kliniki na zdravljenje odvisnosti, ki jo ustanovi skupaj s sinom, zdravljenim odvisnikom od trdih drog. Avtor v knjigi ošvrkne tudi izkušnjo s svetom zasvojenosti in stisko, ki je tako mnogim znana, a sočasno poudari, da lahko prav vsak od nas doseže vse kar si želi.

Vsako poglavje se zaključi s konkretnimi vajami, ki naj bi jih bralec na poti samoozdravitve izvajal. Avtor obljublja, da z redno vajo in vlaganje vase, lahko postane oseba to v kar vlaga svoje misli in energijo. Pri tem pa se s pomočjo starodavnih modrosti in refleksijo lastnih izkušenj pogumno bojuje s prepričanji, da nismo dovolj dobri, ne zmoremo ali se obojega celo bojimo. Z neustrašnim rezilom maha po nepotrebnih vzorcih in prepričanjih, ki nas držijo v zakrčeni drži in peklenski zoni udobja.

__________________________________________________________________________________
Elliott Katz, Postanite (močan)moški, kakršnega si želi vsaka ženska

www.cangura.comVerjetno ni moškega, ki ne bi vsaj enkrat otožno ali jezno vzdihnil ali pihnil in si zastavil fatalnega vprašanja:«Le kaj si želijo ženske?!«V frenetičnih časih nenehnega hitenja, ko se odnosi s starejšo generacijo krhajo, so na drugi strani današnji mladi izpostavljeni kopici pastem, v katera se ob odsotnosti starodavnih modrosti, vedno znova zapletajo. Snov za knjigo je podana na preprost in razumljiv način, v obliki dialoga med dedkom in vnukom, s katerim se lahko poistoveti marsikateri moški.

Pogovor, ki ga sprožijo zakonske težave vnuka, v ljubečem in toplem tonu zaobjame mnoge strahove, ki danes podzavestno tarejo sodobnega dečka – moškega. Avtor uvodoma poudari, da si današnje ženske želijo predvsem močnega moškega. V nadaljevanju pa poudari, da časi, v katerih živimo, nujno potrebujejo reinterpretacijo moške moči, ki je v zgodovini povzročila tudi veliko gorja. Moč, ki jo sodobna ženska pričakuje od moškega ne ustreza podobi tirana ali brezkompromisne avtoritete, ampak se bolj približuje podobi, ki vase zajame vrline spoštovanja sebe in drugega, odgovornosti, jasnega uvida vase in v svet, preudarnosti, modrosti, radodarnosti in ljubezni. Vrednote, ki se navkljub nenehnemu ponavljanju, pisanju in stoletnemu poudarjanju kako pomembne so, še kar vztrajno pozabljajo.

________________________________________________________________________________

Mel Gill, Meta skrivnost

www.filargo.comZa tiste, ki ste brali knjigo Skrivnost in vas je očarala teorija zakona privlačenja in moč, ki jo lahko posameznik doseže z miselnim ustvarjanjem svoje realnosti, je knjiga o metaskrivnosti nekakšno naravno nadaljevanje na poti . Avtor, psihoterapevt Mel Gill, ki po hudi nesreči doživi notranje razsvetljenje v novi knjigi razkrije sedmero principov resnice, ki lahko tistim, ki so nanje pripravljeni, pomaga odkriti orodja na potovanju skozi življenja, ki pomagajo na poti do boljšega razpoloženja in energijskih vibracij na najvišjem nivoju. Prvi zakon govori o tem, da vse prihaja iz umske moči in, ker je Vesolje misel imamo popoln nadzor nad vsemi vidiki našega življenja. Drugi zakon nam pomaga razumeti, da smo več kot le fizična bitja, vezana na ta čas in prostor.

V ta čas in prostor smo prišli kot bitja luči, da se v fizični obliki naučimo pomembnih lekcij. Da vse vibrira pravi tretji zakon, ki nam pomaga razumeti, da je vibracija nujna za obstoj. Če pustimo svojim vibracijam, da se spustijo prenizko, postanemo bolni ali depresivni in naše telo trpi. Ljubezen pa je način kako obdržati vibracijo visoko. Zakon polarnosti nas uči, da ima vse svoje nasprotje in da so ta nasprotja pravzaprav le različne stopnje iste stvari, ki čakajo, da bodo uravnotežene. Ko razumemo to, lažje delamo z situacijami in ljudmi v našem življenju. Ko je to potrebno lahko Zakon polarnosti nevtralizira Zakon ritma. Ko opazite zibajoče se nihalo, lahko prenehate biti njegov suženj. Zakon spolov nam pomaga preseči negotovost in obotavljanje. Ženska in moška energija vedno delujeta v ravnotežju, razen v primerih, ko ju ovirata sodba in negativnost, ki izvirata iz strahu. Eno izmed najboljših načinov, kako izkusiti uravnoteženo energijo, je, da vsak dan posvetite dajanju in sprejemanju. In nič ne uide Zakonu vzroka in posledice, a višje zakone lahko uporabimo za to, da premagamo nižje zakone vsakdanjega življenja.

_________________________________________________________________________________

Cristy Žmahar, Nebesa zdravijo

Filargo PublishingGlede na to, da živimo v svetu odhodov in močne navezanosti na preteklik, kjer je edina stalnica pravzaprav le sprememba, se zdi knjiga, namenjena prepoznavanju prevladujočih čustev, ki kraljuje ob odhodu, kot nalašč. Avtorica z nežno in odkrito pripovedjo zaupa bralcu tudi najintimnejše delce svoje razbolele duše v času, ko je odhajala v objem smrti njej najpomembnejša in najdražja mama. Čustveni vrtiljak se vije od nekontroliranega besa do kasnejših stadijev globoke žalosti, ki pa avtorico naposled pripeljejo do sončnejših stadijev zorenja svoje duše, angelov, komuniciranja a posmrtnimi entitetami in v ponovni, tokrat bolj energijski, objem svoje mame. Zgodba, ki sreča mnoge na poti, a le redki se ji posvetijo s toliko moči in žara kot to stori Cristy, ki razbijanju tabuja žalovanja, posveti svoje življenje.

Knjiga je zasnovana kot zlitje osebne izpovedi, ki pa se v drugem delu prelevi v konkreten priročnik za vse tiste, ki so nekoga izgubili. S posebnimi tehnikami, ki jih je s pomočjo svojih izkušenj razvila avtorica, bralec spozna nov način spopadanja z žalostjo in žalovanjem. V knjigi boste našli tudi poseben dnevnik in meditacije za pomoč pri izražanju žalosti in delu na občutkih, ki jih povzroči izguba. Avtorica bralcu približa tudi odgovor na pereče vprašanje „Ali obstaja življenje po "smrti"? » To je knjiga, ki nudi uteho, daje upanje, nam približa duhovni svet in nam pokaže, da ljubezen nikoli ne umre«na svoji internetni strani zalovanje.si zapiše avtorica.

_________________________________________________________________________________

Olga Kharitidi, Ples v krogu, Starodavne skrivnosti sibirske modrosti

Založba EnoResnična avtoričina izpoved, ki na mah prevzame bralca in ga nenehno premetava iz sveta trdne realnosti v resničnost duhovnih globin, se plete okoli odkrivanja šamanske duše skrite v tej mladi ruski psihiatrinji. Vse se začne z intuitivnim notranjim dialogom, ki najde prostor v njenih sanjah in trenutkih oddiha, nadaljuje pa z nenaključnimi srečanji s posamezniki, ki se tako ali drugače zapletejo v svet šamanske magičnosti in privlačnosti.

Sporočilnost, ki jo nosijo notranji pogovori in svet lucidnega sanjanja, jasno nakazujejo na energijo šamanizma, ob katero se obregne mlada Rusinja. Njene izkušnje z duševnimi bolniki in neuspešnost pri zdravljenju shizofrenije jo še bolj poženejo v polje neznanega. Na potovanju v sibirski Altaj, središče šamanizma, se odpravi z namenom, da bi jo uvedli v svet teh starodavnih modrosti. Po dramatičnih in bolečih prehodih in uvidih, v katere jo vpelje šamanka Umai, odpre vrata svojemu resničnemu jazu, ki ga kot pravi avtorica, lahko doseže prav vsak od nas. Ta del nas se pogosto skriva za strahovi in nesporazumi, ki krojijo navidezno resničnost materialnega. Na svojem notranjem potovanju odkrije tudi globlje vzroke za slabosti naše civilizacije ter niz prerokb o prihodnosti planeta.

_________________________________________________________________________________

Gregg Braden, Spontana ozdravitev s pomočjo prepričanja

www.cangura.comAvtor uspešnic Božanska matrika in Fraktalni čas tiste, ki želijo svoje notranje občutke, misli, energijo in intuicijo postaviti tudi v bolj znanstveni okvir, že leta navdušuje s kopico zanimivimi in z znanstvenimi dejstvi ter tudi hipotezami bogato opremljenimi zgodbami. Gre za prelomno knjigo, vezano na sistem prepričanj in moč, ki jo imajo na ustvarjanje naše realnosti. S temeljitim in bogatim bazenom informacij, predvsem iz sveta kvantne fizike, pomaga pri spoznavanju resničnosti, s katero, kot obljublja avtor, lahko spremenimo stvarnost.

Na trg sočasno pride več različnih knjig, ki nam vedno pogosteje s pomočjo kvantnega računalnika namigujejo, da smo ustvarjalci naše realnosti sami in da poti do ustvarjanja peljejo skozi kanal čustev in prepričanj. Avtor zaorje globoko v sistem obstoječih prepričanj in poskuša odgovoriti na vprašanje ali lahko sprememba v našem dojemanju oz. preobrat v naših prepričanjih razkrije brezčasno skrivnost ozdravitve, miru in celo resničnosti same. V knjigi končnega odgovora sicer ne ponudi, a da čutiti, da sta tako fizika kot biologija zelo blizu rešitvi. Znanost namreč vedno pogosteje prihaja do spoznanj, da vesolje deluje kot ogromen računalnik, ki temelji na zavesti. In prav izkustvo prepričanja je jezik, ki ga uporablja ta ogromni zavestni računalnik, ki nas povezuje. Če pri tem upoštevamo, da vse od DNK naših teles do uspeha naših razmerij in svetovnega miru, sloni na tem v kaj verjamemo, je lahko način kako pojmujemo sebe in okolico sedaj, ko naj bi se naše misli in občutki zaradi sprememb v magnetnem in energijskem polju manifestirali vedno hitreje, odločilen dejavnik upravljanja realnost.

_______________________________________________________________________________

Tiziano Terzani, Še en krog na Vrtiljaku

Založba EnoTiziano Terzani, italijanski novinar in pisec, je v dolgoletni novinarski karieri objavil številne knjige, v katerih je pisal o vietnamski vojni, Kitajski po Mau in razpadu Sovjetske zveze, pa tudi o svojih razmišljanjih o nevarnostih globalizacije. Knjiga » Še en krog na vrtiljaku« je kvaliteten in bogat popis potovanja, na katero se odpravi po rešitev za svojo bolezen in pa v iskanje odgovorov na osnovna življenjska vprašanja. Pot ga pelje od Indije do ZDA, od uradne medicine in do mnogih vej komplementarne medicine, sklene pa se kot integracija njegovih notranjih moči in kot postavitev močnega temelja iskanju lastne identitete.

Vsak korak na poti iskanja je povezan z njegovim preživetjem, saj se na pot odpravi po napornem alopatskem zdravljenju v New Yorku, ki ga nato nadaljuje v kalifornijskem zdravilskem središču, kjer raziskuje homeopatijo, ajurvedo in reiki nato pa eksperimentira z vzhodnjaškimi zdravljenji, s tibetansko in kitajsko medicino, s qi gongom, jogo in pranoterapijo. Razpet med zdravo pametjo in upanjem, znanostjo in magijo uma, se racionalno in stvarno sooča z zdravniki, zdravilci in šarlatani, nazadnje pa ga srečanje z indijskim puščavnikom pripelje na konec poti. Razburljiva pripoved, ki vas pusti v pričakovanju odgovora na vprašanje »Ali čudežno zdravilo obstaja« vse do konca in pozornemu bralcu, ki si dovoli odpreti sporočilom, poda neprecenljivo izhodišče za nova odkrivanja in orientir za življenje kot tako.

________________________________________________________________________________

 

Paulo Coelho, Valkire

Založba V.B.Z.Paulo Coelho, avtor Alkimista, ki sodi med najbolj brane svetovne pisatelje, v svojem delu, Valkire, iskreno in v obliki zelo berljive pripovedi opiše pomembno fazo na poti svojega duhovnega razvoja. Na 40 –dnevno popotovanju skozi neznane in mistične puščavske predele ameriške puščave Mojave se poda v družbi svoje žene , ki tako skupaj zasledujeta Valkire, spremljevalke bojevnikov v raj. Te zelo zanimive, samosvoje in globoko duhovno prebujene posameznice, naj bi avtorju podale odgovor na ključno notranje vprašanje, ki ga pred odhodom žuli. Ali angeli obstajajo oz. še bolje si je želel vidne potrditve predhodnih senzornih prepričanj, da je odgovor pritrdilen.

Na poti iskanja te svete energije se tako avtor kot njegova spremljevalka srečata z mnogimi najglobljimi strahovi, negotovostmi in slabostmi, ki pa jih z iskreno in razgaljeno pozo uspešno integrirata. Iskanje angela ju naposled pripelje do spoznanja o moči volje in možnosti izbire, in tega, da smo sami odgovorni za vse kar se dogaja na svetu. Tako lahko v soju pristne ljubezni in neizmerno močjo svobodne volje ustvarjamo svoj svet in svet okoli sebe.
________________________________________________________________________________

Alkalizirajte se v praksi

Dr. Susan E. Brown, Larry Trivieri Ml.

Filargo PublishingO tem kako pomembno je kislinsko-bazično ravnotežje človeškega organizma, se v zadnjih letih govori vedno pogosteje. O »zakisanosti«telesa se sicer govori že dlje, a v zadnjih letih se domnevam o tem kako zelo zakisana so naša telesa, pridružijo še raziskovalci. Ti se lotijo metabolične acidoze in njenih učinkov v korelaciji z različnimi zdravstvenimi težavami – od osteoporoze in ledvičnih kamnov do izgube mišic. Avtorica uvodoma poudari, da je prehrana in njena uravnoteženost osnovno načelo vseh večjih tradicionalnih zdravilnih sistemov in da zdrava prehrana ne pomaga le ohranjati zdravja, ampak lahko igra odločilno vlogo pri okrevanju po bolezni.

Tem modrostim začne počasi slediti tudi zahodna civilizacija, ki svoje dnevne vnose mrtve hrane počasi zamenjuje s kakovostnejšo hrano. Avtorica opaža, da je kronična acidoza, ki ponuja idealen poligon za razvoj mnogih bolezni, danes v razvitih zahodnih država prej pravilo kot izjema in da gre razlog iskati predvsem v slabih prehranskih in življenjskih navadah. Svoje telo smo prisili, da deluje v neprimernem biokemijskem okolju, kar povzroča v telesu stres in napetost. Knjiga Alkalizirajte se v praksi ponudi bralcu, ki si želi znova vzpostaviti notranje ravnovesje, bogat nabor nasvetov kako do zdravega ph-ja. V drugem delu knjige boste našli preglednico živil in njihov vpliv na bazičnost oziroma zakisanost vašega telesa. Prav zavedanje je tisto, ki vam na poti do harmonije lahko namreč najbolje služi.
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke