Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino

Pobarvajte si dušo

 


ColourMirrors lahko opišemo kot mednarodni sistem barvne terapije, ki ga pred leti ustanovi jasnovidka Melissie Jolly, služi pa kot sredstvo za spreminjanje prepričanj na celični ravni. Barvne tekočine v stekleničkah služijo kot nosilci informacij, ki nas vračajo k izvorni moči, sebi, ljubezni, sočutju in popolni opustitvi obsojanja.

Njena pomočnica je Moira Bush, ki vodi angleški center ColourMirrors in prihaja v marcu tudi v Slovenijo, na vprašanja kako se sama sreča sama s ColourMirrors, pojasni: "Moje življenje je nekoč zaznamovalo pomanjkanje, slabi odnosi ter slabo zdravje. Počutila sem se utesnjeno. Leta 1997 sem začela globlje v sebi iskati odgovore na vprašanje, zakaj se mi vse to dogaja. Šolala sem se za jasnovidko, kar mi je pomagalo razumeti energetsko zdravljenje, vendar mi to ni bilo dovolj. Nisem si želela le duhovnega znanja, želela sem se nekaj naučiti o čustveni modrosti in bolje razumeti svoj um. Ko sem leta 2003 pred božičem spoznala Melissie Jolly, sem spoznala tudi sistem zdravljenja, ki je pokrival vsa področja: um, telo, duh in srce. Končno je prišel božič in mi prinesel največje darilo v mojem življenju – znanje o spreminjanju vseh vidikov mojega življenja z barvno analizo. S tem sistemom sem ponovno našla svoj smisel, učenje enotnosti in ljubezni vseh ljudi, in barve so bile sredstvo, s katerim sem nameravala učiti."

 

Bralce vedno zanima, kakšni občutki se vežejo na določeno barvo. Nam lahko poveste na podlagi barve, ki nam je najbliže in v katero se najrajši oblečemo, kje trenutno smo? Npr. da norimo za zeleno, magento, modro, rdečo, črno, belo …

 

Iz lastnih izkušenj opažam, da moje stranke nosijo barve, ki jih najbolj potrebujejo v določenem življenjskem obdobju. Če se torej oblačijo turkizno, to pomeni, da se čustveno gledano učijo izražati čustva. Zelena pomeni, da bodisi želijo menjati službo bodisi razmišljajo o selitvi. Pa ne samo, da ljudje nosijo barve, ki jih potrebujejo, svoje prostore barvajo vanje, jedo hrano te barve, celo takšne rože kupujejo – kar je v skladu z aktualnim dogajanjem v njihovem življenju. Izbira je nezavedna; barve namreč tako delujejo, vsak ima osebno in nagonsko povezavo z njimi.

 

Barvna analiza nam menda pomaga pri globljem vpogledu vase in pomaga identificirati in odpraviti negativne podzavestne vzorce. Na kakšen način poteka ta proces?

 

Vsaka barva je povezana z določenim vzorcem, prepričanjem ali izkušnjo, ki jih imamo kot ljudje in so utemeljeni v psihologiji in arhetipih. Po naših izkušnjah izbere vsak, ki ima težave s prostorom, zeleno; žalujoči izbere vijoličasto. Lahko pa gremo tudi globlje, npr. če nekdo izbere rdečo in je nekoga izgubil, vemo, da je zelo jezen zaradi smrti in zelo močno čuti ločitev in strah. Spomnim se, da sem se, ko je moja mati umirala zaradi raka, oblačila samo v rdeče in črno – šele čez nekaj mesecev sem začutila trenutek, da lahko začnem nositi vijoličasto. Bila sem preveč jezna , da bi jokala. Ker sem si najprej dovolila izraziti jezo, povezano z njeno smrtjo, v rdeči, sem lahko prišla do vijoličaste faze ter se zjokala in sprostila čustva. Nisem pa sploh vedela, da sem jezna, šlo je za vzorec, zakopan globoko v moji duševnosti, povezan s tem, da me je mati zapustila pri desetih. Torej moj aspekt ranjenega otroka je interpretiral njeno smrt kot še eno zapustitev in se razjezil. Barve pripeljejo nezavedne vzorce in prepričanja na površino, vendar je spet na nas, da te vzorce opustimo oz. razrešimo, s tem ko se zavemo njihovega obstoja. Vesolje bo počakalo, da daste dovoljenje za sprostitev. Ponavadi se to pri našem sistemu zdravljenja zgodi, ko se stranka zaveže k nakupu steklenice esence in kopanju z njo.

 

Kako je sistem ColourMirrors povezan z delovanjem naših čaker?

 

Sistem čaker in sistem barv uporabljamo skupaj, zato da razložimo, kako se razvijamo kot duh v človeški življenjski izkušnji. Npr. v temeljni, rdeči čakri se osredotočamo na materialno življenje in preživetje. V rdeči se moramo roditi, potem napredujemo v izkušnjo oranžne barve, v gibanje, kreativnost in lastno telo. Nato nas čaka rumena in z njo leta, ko se posvetimo učenju in koncentraciji (šolska leta), po tem pa se premaknemo do srca, kjer se zaljubimo in se poročimo. V modri najdemo svojo avtoriteto in svoj glas, v indigo barvi pa začnemo gledati globlje, iskati smisel v življenju, dokler ne pridemo do vijoličaste, našega duha. Tukaj se pogosto zgodi, da se preveč predamo vijoličasti, da postanemo zdravilci, vračamo svoji družini in skupnosti, vendar pogosto pozabimo na lekcije prejšnjih faz – rdeče in njene finančne stabilnosti, oranžne in uživanja v telesu, rumene in sposobnosti analitičnega razmišljanja itn. Z barvami lahko ljudi naučimo integriranja vseh barv čaker, da postanejo mavrični v vseh centrih in tako popolnoma zadovoljni.

 

Med terapijo pri svetovno znanem ustanovitelju sistema zdravljenja, Kenu Pageu, se zavem, da sem pravzaprav tekoča svetloba, ki se mi pokaže v čudoviti magenti. Moje telo tako lažje sprejme informacije čiste vesti. Kaj menite o tem?

 

Pri Colour Mirrors učimo, da smo vsi duša, ujeta v človeški obliki. Verjamemo, da smo ločeni od naših svetlobnih teles že kar nekaj časa, močno ločeni od Boga. Z barvo lahko občutimo resnico svojega človeškega telesa kot utelešene svetlobe. Res je čudovito, da ste doživeli tako izkušnjo. Yogananda Paramahansa je v knjigi Avtobiografija jogija zapisal svojo izkušnjo ponovnega zavedanja, da je svetloba. Rekel je, da je postal eno z vsem okoli sebe, nobene ločenosti ni bilo. Tako izkušnjo spodbujamo pri svojih učencih z meditacijo, da jih spomnimo, kdo v resnici so. Magenta je barva božanske ljubezni .

 

Vaša kolegica v knjigi, ki jo skupaj uredita, Zdravilna moč barv (Colour Works), Philippa Merivale, zelo natančno opiše ozadje nastanka in lastnosti različne barvne esence. Na primeru ene nam prosim pojasnite, kako deluje in konkretno pomaga.

 

Mislim, da so najpomembnejše steklenice v katerih se pojavlja barvna esenca magente . Vsaka nam pomaga doseči nov nivo samozavedanja in ko nas privlačijo, vemo, da je čas za premik. Kot človeška bitja se moramo naučiti obvladati svoje telo, um, duh in čustva . Gre za učenje, ki traja vse življenje. Magenta je barva, ki nam pomaga, ko pridemo do posebno težavnega dela našega popotovanja, in nam daje moč, da ne odnehamo. Ko se enkrat prebijemo skozi težave, se potem včasih stežka spomnimo, kako težavno je bilo – npr. ali se spomnite, kako ste se kot dveletni otrok naučili obvladali svoje telo ali kako ste se naučili nadzorovati mehur? Ne, vendar ste se. Tako se v življenju stalno učimo in preizkušamo in mislim, da je esenca magente najpomembnejša za hrabrenje in nadaljevanje poti. Telo se upira vsem spremembam, kajti pozna samo dve stvari, življenje je dobro, smrt je slaba. Ko hočemo „ubiti“ negativne vzorce ali prepričanja, telo dogodek interpretira kot smrt in se upira – zato so za nas včasih spremembe tako zelo težke. Z barvo blažimo odzive telesa in ga sprostimo do stopnje, da se nam odpre. Barve nam omogočajo bolj umirjene in hitrejše spremembe, tako da se telo nima časa upirati; barve nam pomagajo, da se predamo toku sprememb. Magenta sporoča, da smo prišli v novo območje, da nekaj izvršeno.

 

Kako te esence konkretno uporabljamo?

 

Esence v stekleničkah z razpršilcem mehčajo naše energetsko polje in ga razširijo. Večinoma hodimo okoli s svojo energijo zapeto, potegnjeno nazaj, da bi se zavarovali. Ko nekdo vstopi v ta prostor, se počutimo utrujeno, izčrpano in včasih oskrunjeno , ker gre za vdor v zasebni prostor. Esence nam pomagajo dvigniti nivo naših vibracij, tako da postane naše energetsko polje mehkejše in se ga ne more nič prijeti in nas obtežiti. Ta del lahko najbolje razložim v živo s pomočjo bajalic . Esence uporabljamo zato, da nam dajo trenutno podporo, npr. ko želimo prositi za povišico, nam ognjena barva da pogum. Ko si želimo romantike, uporabimo rožnato, ki privlači priložnost spoznavanja. Uporaba esence poveča samozavest.

 

Se lahko naučimo pripravljati te esence tudi sami oz. s pomočjo informacij na vaših delavnicah?

 

Če mislite na to, da si pripravite svoje esence v steklenice, da, vsi lahko izkoristimo lastne zdravilne sisteme, vsi smo božji in kreativni. To, kar učimo pri sistemu Colour Mirrors, je univerzalno, gre za sporočilo enotnosti, enosti in ljubezni. Vendar pa ne boste mogli narediti enakih esenc kot Melissie, ker je ona edina oseba, ki pozna alkemijski proces, potreben za pripravo, gre za njen dar temu planetu. Te esence so nabite z njeno edinstveno duhovno energijo in sama sem pogosto kar osupla nad močjo njenih vibracij – če malce pomislim, nobena od njenih esenc nima sredstev za konzerviranje, pa ohranjajo svojo barvo leta in leta! To je fenomenalno.

 

Med branjem izpovedi ustanoviteljice sistema se mi prikaže podobnost procesa nastajanja esenc z nezavedno silo, ki poganja k ustvarjanju umetnika. Ali obema govori pravzaprav skozi višjo zavest ali čisto vest Življenje?

 

Zame gre za oboje, za dušo, integrirano s človeškim bivanjem, za življenje v razsvetljenem stanju zavesti v naših zemeljskih telesih. Kreativnost in motivacija za ustvarjanje prihajata od avtentičnega jaza, ki ga sestavljata višja zavest in samozavedanje. V tem avtentičnem stanju vemo, kdo smo, smo popolnoma zavedni in budni. Smo bog in človek in se tega zavedamo.

za www.dnevnik.si, Tjaši Artnik Knibbe

Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke