Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino
Strah nas odtujuje

Pot me pelje v strah, ki v Sloveniji zadnja leta povsem hromi. Sicer obstajajo svetle izjeme, ki stopijo prek strahu in nam kažejo čudovito podobo sočutja, a to so svetle točke, ki nas vlečejo naprej. Večina pa je še vedno ujeta v zanko strahu pred boleznijo, strahu pred obubožanjem, odgovornostjo do okolice in v resnici strahu pred smrtjo. Ta je daleč največji strah, s katerim se nikakor ne želimo soočiti. A neverjetno hitro naraščajoči primeri raka prinašajo sporočilo o tem, da je treba tako bolezni kot smrti v tempu blišča in pravljic najti pravo mesto. Gre za to, da zrelo sprejmemo vse fasete bivanja in se z njimi pomirimo. Tako se veliko strahov razblini in omogočeno nam je živeti bolj polno tukaj in sedaj. Ne glede na to, koliko fizičnega življenja nam bo namenil duh. V resnici je veliko bolj pomembno to, kako ta del življenja odživimo.

Ga živimo ali zgolj preživimo?


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke