Izkusiti energijo Sarabraj pomeni objeti ljubezen …

Mateja


»Hvala za spoznanja in hvala, da sedaj svoj Camino vidim še s tiste plati, ki je bila prej zavita v sivino – meglo Pirenejev. Ogromno modrosti nam razložiš na preprost način. Bog je dal cvetlicam vonj, pticam petje … in nam razum … in TI si nam dala neprecenljivo knjigo.«

Ivan Gričnik,
avtor knjige Moj Camino
Odkrivanje avtentičnosti

Na Caminu mi je bilo izjemno blizu brezpogojno delovanje romarjev, ki v moje srce prinese svež veter ljubeče prisotnosti,
ki se lahko rodi med posamezniki, ki jih ne vodi zasebni interes, ampak srčna predaja množini.

Ob tem me spomin odpelje v ljubo Slovenijo, kjer se v odnosih zadnja leta precej osamim. Čemu? Osnovni razlog so bile moja nagnjenost k temu, da nenehno dajem, in sočasno s tem »slabe« izkušnje z nekaterimi ljudmi, ki so se očitno po zakonu privlačnosti name lepili, ki so zgolj jemali. Disharmonija v odnosih me je pripeljala do tega, da z ozaveščanjem tega vzorca prevzamem tudi odgovornost in se odločim, da v odnosih zrcalim avtentično sebe in dovolim drugim, da mi podarijo del svoje izkušnje.


Predhodno pretirana skrb za druge je izhajala primarno iz mojega strahu, da bi izgubila kontrolo nad njihovim vedenjem, s tem pa nad sabo. Tako sem bila kot ameba vedno pripravljena ugajati. Hvala bogu me smrt mame in popolna izgube kontrole naučita močne lekcije, da se naučim znova stopati v svojih čevljih. Brezkompromisno. Sprva so bili koraki odločni in močni, nato se začne znova malce zapletati pri družini, ki se takšne mene po svoje kar ustraši. A močna namera, da sebe ne smem zatajiti, začne z leti prinašati sadove celovitosti, ki jo človek začuti, ko začne vibrirati iz sebe.

Za ta preobrat sta bila potrebna močna izkušnja izgube kontrole in jasen uvid v to, kako prijetno je pravzaprav biti v meni. In kako nevrotično je lovljenje korenčka kontrole. Peklenski krog, ki nam ustvarja veliko gorja. Gre za kontrolo čutenj skozi blokirano telo, kontrolo čustev, ujetih v razum.


Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke